Salone del Bagno 2018 – Milano

Alig néhány napja zárult a legnagyobb bútor és fürdőszoba szakvására Milánóban, ahol a világ vezető gyártói mutatják be a következő év trendjeit, színeit, formáit,meghatározva ezzel a fürdőszoba divat irányvonalait.

Glass Design

A kiállításon természetesen mi is részt vettünk és így készítettünk egy összeállítást az ott látott izgalmas szépségekről és újdonságokról. Összességében elmondhatjuk, ami a legszembetűnőbb volt az továbbra is a márvány, illetve a márvány hatású greslapok vezető szerepe mind a burkolatok, mind a szaniterek, mind pedig a fürdőszoba bútorok terén. Szinte nem láttunk standot, ahol ne jelentek volna meg a legszebb carrarai és más értékes márványok valódi vagy interpretált formái.

Fiandre

Aki eddig vonakodott a színes szaniterektől, az jobb, ha lassan szokja a gondolatot, hiszen a a pasztell és az erőteljes markáns színek egyre jobban hódítanak a szaniter designban – különlegesen szép egyre kecsesebb, vékonyabb formákban. Érdekes volt látni, hogy míg a konyhatrendben a pultok egyre vastagodnak, addig a fürdőszobában mindez ellentétes irányba mozog. Egyre vékonyabbak a mosdótopok, a szanitere falai, de még a wc ülőkék is.

ArtCeram

Anyagok tekintetében a természetes anyagok hódítanak, sok fával fémmel – fém hatással – kristállyal, üveggel és természetesen márvánnyal találkoztunk.

Dornbracht és Alape

A csaptelepek formája egyszerű letisztult volt, sok helyen megjelent itt is az üveg, amiknek a mosdóval együtt kicsit még mindig  kétkedve fogadjuk létjogosultságát a fürdőben, bár hozzátesszük:  a design makulátlan volt. Viszont mivel vezető gyártókról van szó,  ez a design minden bizonnyal nem öncélú, hanem az innovatív technológiáknak köszönhetően a zuhanykabinokhoz hasonlóan kaphatnak olyan speciális felületképzést ami megőrzi az üveg szépségét és megkönnyíti tisztán tarthatóságát.

A zuhanykabinok és tálcák szinte a láthatatlanságig vékonyodnak és látható szerkezeti részletek nélkül mintha csak lebegni látszanának a térben.

Inda

És, hogy mindezek milyenek is voltak a valóságban? Arra a rengeteg kép közül amit egyébként készítettünk, most íme egy válogatás a legszebbekből, legérdekesebbekből…

Alape

Antonio Lupi

Antrax

ArtCeram

Brem

Devon & Devon

Dornbracht

Duravit

Falper

Gessi

Glass 1989

BluBleu

Glass Design

Glass Design

Inda

Inda

Kaldewei

Laufen

Samuel Heath

THG Paris

Vola

<< vissza