Különleges burkolat felületek

Az utóbbi idők egyik legmegosztóbb és legattraktívabb burkolat kollekciója született meg olasz MIRAGE és a holland STUDIO JOB együttműködéséből. A PopJob gyűjtemény a padló és falburkolatok két klasszikusát, a  tégla- és a fahatású burkolatokat mosta össze és emelte egészen új dimenziókba.

Ráadásul mindezeket valami egészen elképesztő, meghökkentő színekben alkották meg, a két könnyen emészthető szín, a semleges homok és szürke mellett, a cukorkaszínek több triviális árnyalatában is.

A másik innovatív attrakció a burkolat tükörfényes sima felülete, ami megjelenése és mintázata ellenére is,  inkább emlékeztet a csillogó üvegre, mint sem a strukturált fára.  Ezeknek a végletekig stilizált famintás burkolatoknak ebben a formában már csupán a halszálka formájú  lerakási módjuk idézi a klasszikus parkettákat.

A gyűjteménnyel a MIRAGE elérte legfontosabb célját, a hatásokkal való játékot, mintegy prezentálásaként  annak a megközelítések ami egyértelművé teszi, hogy egy anyagszerkezet nem mindig az, aminek látszik. A PoPJob igazi áttörés a kerámia gyártásban, az ellentétekre épülő kifinomult, de túlzó illúzió, az  alternatív stílus, és a provokáció ütős unikuma…

 

<< vissza