Fürdőszoba stílusok – mediterrán újragondolva

A rusztikus, mediterrán stílusú fürdőszobák titka, a természetes hatásban, a burkolatok és berendezések durva megjelenésében, a „mosott – kopott” színekben, réz és kovácsoltvas kiegészítőkben valamint a természetes textil kiegészítőkben rejlik.

Amikor a mediterrán fürdőszoba burkolatáról döntünk, több lehetőség közül választhatunk. A természetes kövek, az antik fapadlók, a rusztikus hatású, „töredezett szélű” mintás matt kerámia csempék, a mozaikok, és a valódi cotto és a fahatású burkolatok egyaránt szóba jöhetnek.

Panaria – Memory Mood

A burkolatok színeikben is idézik a mediterráneumot és attól függően, hogy „melyik vidéken járunk” más és más színvilág kerül előtérbe. A francia, provance-i hangulatot a kékes-zöldes, illetve levendulás árnyalatokkal, a spanyolt és az olaszt a kékkel kombinált rozsdavörös, narancsos, míg a görögöt a fehér és kék kombinációival érhetjük el, amik minden esetben kopottas, mosott színek kell, hogy legyenek.

Amennyiben szeretnénk újragondolni mediterrán stílusú fürdőszobánkat, érdemes az új technológiák közt is körbe nézzünk. Egy innovatív kenhető anyag segítségével a padló és a falak  számos struktúrával megbolondítva  rusztikussá, romantikussá is tehetők. Ez a vízálló anyag jelenleg tízféle semleges szürke illetve  bézs árnyalatban létezik, ami hamarosan további tucatnyi élénk, telt színben is elérhető lesz, köztük például telt kék, vagy épp narancs árnyalatokkal.

Kerakoll Design House

Kerakoll Desig House

A szaniterek és kádak leginkább két séma mentén mozognak. Vagy épített kádat, mosdót és zuhanyt készíttetünk, vagy szabadon álló, illetve pultra ültetett változatok közt válogathatunk. A mosdók lehetnek például fém, vagy kőhatású mosdótálak, a csaptelepek álló vagy fali, antikolt réz, vagy matt króm kivitelűek, egy a lényeg, formájuk sugalljon ódon hangulatot.

Glass Design

Gessi

Fontos, hogy különböző polcok, tárolók és kiegészítők is abszolút harmóniában álljanak a fürdőszoba stílusával, ami ez esetben leginkább a réz, vagy fekete (kovácsoltvas) polcokat, állványokat, a fonott  tárolókat, illetve a lenvászon textileket jelenti.

Decor Walther Decor Walther 

Izgalmas alternatívaként eltávolodhatunk a mediterrán stílus klasszikus konvencióitól, és bátran tervezhetünk modern, akár minimál tárgyakkal is térben, például szabadon álló ultramodern káddal, vagy egy izgalmas kortárs csapteleppel, ami bár már ízig-vérig modern, de összességében mégis finoman hajaz a mediterráneum hangulatára.

BluBleu

BluBleu

 

 

 

 

 

<< vissza