Kortárs cementlapok BISAZZA szemmel

Az összetéveszthetetlen megjelenésű, színes és fekete-fehér cementlap, vagy más néven mettlachi  eredete a 18. század 2. felében, Franciaországból indult világhódító útjára, bár a burkolatgyártás további két meghatározó vidéke, Spanyolország és Olaszország is magáénak vallja a prioritás dicsőségét.

Manapság talán a legkedveltebb burkolatfajták egyike a cementlap, annak mind az eredeti, mind az innovatív, cementlap jellegű gres formája. Ez a burkolat típus magában foglalja a gres lapok összes kiváló tulajdonságát, a rendkívüli keménységet, a kimagasló kopásállóságot, a tökéletes fagyállóságot és higiéniát egyaránt.

A XX. század elején ezek a kicsi cement- és beton lapok rendkívül népszerűek és kedveltek voltak és mivel mivel erősnek és olcsónak tartották őket, gyakran használták az otthonok, a gyárak, illetve a középületek padló- és falburkolataiként. Napjainkban a modern geometrikus minták és a klasszikus motívumok, egyfajta új dekoratív burkolatként törtek be  a mai kortárs cementlapok elsöprő sikerű világába. Ezt a trendet gazdagítja a világhírű mozaikgyártó, a Bisazza több innovációja is, melyek modern, kifinomult újraértelmezései a 1800-as és a korai 1900-as évek   jellegzetes hidegburkolatainak.

A hatalmas cementlap jellegű gyűjtemény célja, hogy dekoratív stílusával kommunikálja a múltból a jelenbe érkező expresszív művészi nyelvet – mindezt pedig olyan világhírű designereken keresztül mtatva be, mint  Paola Navone, Jaime Hayon, Carlo Dal Bianco, India Mahdavi, illetve maga a  Bisazza Design Studio.

A manufaktúrában készülő kollekciók változatos méretei, formái, és a példátlanul perfect kivitelezés, merész és modern kifejezései az újító szemléletű burkolatoknak, melyek tökéletesen azonosulnak a Bisazza több évtizedes íratlan  esztétikai kódexévél, és melyek tökéletes összhangot alkotnak a Bisazza korábbi lélegzetellátón szép gyűjteményeivel.

Miközben őrzik a hagyományt, tökéletes aláfestői mindennek, ami új. Boldogan tárják fel változatos szépségüket a polgári és szecessziós otthonokban épp úgy,  mint az ultramodern urbánus loft-lakásokban, finoman érzékeltetve  drága hand-made luxusukat…

<< vissza