SICIS Vetrite Gem újdonság

A SICIS Vetrite kollekciója megjelenése óta elképesztő sikernek örvend, azonban az olasz gyárnak egy újdonsággal sikerült még ezt az óriási népszerűséget is még magasabbra emelnie. Mégpedig a VETRITE GEM kollekcióval, ami a gyönyörű, természetes féldrágakövek világát  hozza be az enteriőrökbe.  A világhírű mozaikgyártó  az új gyűjteményében 13 csodálatosan szép féldrágakő típust mutat be, amiktől lenyűgözőbbet ezidáig talán eddig nem láttunk tőle…

Méretei is a nagyvonalú luxust sugallják, hiszen a 120×280 centiméteres monumentális üvegpanelekkel egyedül állón látványos, egybefüggő felületeket létrehozni. Felhasználási területe szinte korlátlan lehetőségeket rejt, legyen szó konyhapultokról, szigetekről, recepciós pultokról, de természetesen megjelenhetnek a falakon is, mint a vizuális kommunikáció egyik legszebb eszközei. A 6 mm vastag laminált üveglapok vízsugarasan is vághatók, ezért könnyen adaptálhatók hotel vagy a cégarculatnak, logoként, vagy látványos grafikai díszítő elemként.

Ez a 6 mm vastag laminált üveglap vastagság szabad megmunkálhatósága révén azonban további számos olyan új területre teszi be a lábát, amire eddig nem nagyon volt példa. Mivel anyagtulajdonságából kifolyólag szépen és biztonsággal fúrható és lyukasztható, adott esetben egy szerelvényezés sem okoz gondot a felületén, egyenesen és ívesen is vágható, élei csiszolhatók és fazettázhatók is, így az abszolút egyedi belsőépítészeti felhasználási lehetőségek széles tárházát kínálja a szakma számára: extravagáns ajtók, vagy épp bútorok formáiban.

És ezzel még mindig nincs vége az “izgalmaknak”. Mióta megjelent a Vetrite laminált üveg kollekció, azóta folyton visszatérő kérdés a tervezők részéről az átvilágíthatóság.  Ez a VERITE laminált üvegpanelek fizikai tulajdonságai miatt nem volt megvalósítható, hiszen ebben a designban  különböző típusú tükröződő vagy struktúrált fóliák, illetve a SICIS mozaik hatású szövetei fedik le a teljes felületet, amik nemhogy nem áttetszőek, de konkrétan a fényt sem engedik át.

Nos, ebben is óriási áttörést jelentenek a VETRITE GEM kollekció  áttetsző és átlátszó prototípusai. Légiesen könnyed gardróbszekrények, opálosan áttetsző lámpák és derített fényű, világító hátfalak – kivétel nélkül mind megtervezhetők és megvalósíthatók az új kollekcióból. Ráadásul a 13 dekorlap mindegyike 3 különböző felülettel készül!

  • “Solid”  –  a minta és a színek tiszta fehér alapon telítettek
  • “Chromo” – tükör és krómozott hatás, amely a ragyogó színeket tükrözi
  • “Opalescent” – áttetsző hatás, a textúra színeit tükrözi. Ezek hátulról megvilágíthatók és áttetszők!

A VETRITE GEM kollekció nem csupán a kristályok, féldrágakövek szerelmeseinek kedvence… A Vetrite Gem Glass segítségével hatásosan hozzuk be  a természet egy részét a falak közé anélkül, hogy onnan akár egyetlen darabkát is kiszakítanánk. Minek is nézegetnénk egy asztal sarkára, vagy polc szélére állított félbevágott ametiszt, vagy onix darabkát, amikor azokat sokkal extravagánsabb és sokkal környezettudatosabb módon  tudhatjuk otthonunkban.

forrás: Mi is az a mozaik / Breaking news – íme a Vetrite Gem!!!

 

 

<< vissza