Bisazza virágtenger

A Cersaie 2018-as kiállításon a Bisazza standja egy buja, francia kertté alakult , ahol fák, sövények és cserjék alkották a hátteret húsz csodaszépmozaik kompozícióhoz, melyeket egytől-egyik, mind a természet ihletett.

A világhírű mozaikcég leghíresebb virágmintái mellett – amelyek közül néhányan további új színekkel mutatkoztak be – megjelent számos újdonság is. Megjelentek NENDO, Kiki van Eijk, Tricia céh, Tord Boontje, Carlo Dal Bianco, Marcel Wanders és Carlo Del Bianco építész legújabb tervezései is, a pompázatos búzavirág, pipacs, rózsa és apró vadvirág mozaik csokrok.

Az amúgy is ragyogó mozaikok közt színes SWAROVSKI kristályok szikráztak, melyeket nyolc új mozaik keverékben csodálhattunk meg.

Ebben az exkluzív környezetben mutatkozott be a BISAZZA új monokromatikus keveréke a Cementiles kollekció is, mely most első ízben kapott kisebb, 10×10 centiméteres formátumot.

Az ” IL GARDINO SEGRETO” névre keresztelt paradicsomi térben kapott helyet  a BISAZZA BAGNO színes szaniter kollekciója is, melyet a híres francia tervező, India Mahdavi tervezett.

A Malmaison mozaik kompozíció három rózsája három színben elevenedett meg. A rózsaszín, fehér és pocelánszín virágok nevüket Napóleon császár és felesége Joséphine rezidenciájáról kapták, akik köztudottan szerelmesei voltak a rózsáknak. Az apró tearózsák után először ők hozták be Európába ezeket a hatalmas fejű nemesített fajtákat, melyek most Carlo Del Bianco mozaikjain is megelevenedtek.

A BISAZZA virágai a színekről, a szépségről, a tavasz és a francia neoklasszikus kertek hangulatáról szóltak, ahol szinte érezhetővé váltak a  buja illatok és tapinthatóvá a lehelet finom nemes, és vadvirág szirmok…

 

<< vissza