A legújabb Villeroy & Boch design – Magyarországon először

GESA HANSEN / ARTIS

A Villeroy & Boch új termékekkel bővítette Artis termékcsaládját, melyeket a 2016-os Kölni Bútorvásáron (IMM Cologne) mutatott be. Az Artis mosdók négyféle, kerek, ovális, téglalap és négyzet alakban kaphatók.

Artis_Color

Egy TitanCeram nevű új anyagból készülnek, melyet a Villeroy & Boch külön a felsőkategóriás dizájnokhoz fejlesztett ki. Az új termékekhez kapcsolódó színkoncepciót a német-dán formatervezővel, Gesa Hansennel együttműködve fejlesztették ki, aki Villeroy & Boch mosogatókhoz már tervezett színkoncepciót.

A Párizsban élő designer  munkájáért számos olyan elismerésben részesült, mint például a Red Dot dizájndíj, vagy a Chicago Athenaeum International Good Design Award díja. Gesa Hansen egységes színsort hozott létre, melyhez a természetből, az évszakokból, Párizs sajátos életstílusából és atmoszférájából merített ihletet. A színsor a zöld, sárga, rózsaszín és kék három-három árnyalatából, valamint semleges fekete-szürke színekből áll.

 

Az új színek segítségével kivételes és egyéni szaniter konfigurációk állíthatók össze, így az Artis színei számos új lehetőséget nyújtanak a vevőnek exkluzív szaniter kombinációk létrehozásához.

Évszakok, természet és Párizs ihlette színsorok

Az új színek megalkotásához Gesa Hansen elvetette a klasszikus színkoncepciók ötletét, és helyette az egy szín több árnyalata nyújtotta mozgásteret használta fel. Így jött létre a négy élénk szín négy sora, melyeket három-három, különböző intenzitású árnyalat alkot. Gesa Hansen az illatszerek analógiájára alapjegynek, szívjegynek és fejjegynek nevezi ezeket az árnyalatokat. A legintenzívebb árnyalat felel meg az alapjegynek, a közepes intenzitású a színsor szívjegyének, a legintenzívebb pedig a fejjegynek.

Artis_Color

Artis_Color

A színek neve éppoly erős benyomást keltő és érzelem gazdag, mint maga a szín, amellyel szándékosan keltünk bizonyos hangulatot abban a helyiségben, amelyben a termék található. A zöld kifejező árnyalatait Mint, Senchailletve Cedar névvel illetik, a sárgák neve Macaroon, Lemon és Mustard, a rózsaszín lágy árnyalataié Powder, Balletés Rose, a kék tiszta árnyalataié pedig Fog, Frost és Ocean.

Artis_Color

Ehhez jön még három semleges szín, a világosszürke Full Moon, a kissé sötétebb barnásszürke French Linen és a szénfekete Coal Black. Ez a 15 szín az egyszínű White Alpine és Star White mosdókkal kiegészülve, lehetőséget teremt a színkombinációk számos variációjának a mosdókban a visszafogott színektől a harsányabb színekig.

Artis_Color

 

Precíz bikolor dizájn

A színes Artis mosdók kétszínűek: egyedülálló precíziós eljárással belül a White Alpine fehér mázzal vonják be, kívül pedig színes matt bevonattal. Anyaga, a kaolinból, kvarcból, földpátból pegmatitból és titánium dioxidból  készült TitanCeram rendkívüli precíz stílusalkotást, igen finom falvastagságot és határozott élek előállítását teszi lehetővé, és így az éleken jól elválnak egymástól a színek. A kétszínű mosdók így teljesítik a legszigorúbb minőségi követelményeket mind anyag, mind formatervezés, mind esztétika tekintetében.

Artis_Color

Artis_Color

A tetszetős, kétszínű Artis termékek új fürdőszoba-konfigurációs lehetőségeket nyújtanak a formatervezőknek, építészeknek és magánházépítőknek. A mosdók így színt és különös könnyedséget hoznak a családi és a vendég fürdőszobákba, ezenfelül feltűnő formát és színárnyalatot kölcsönöznek a trendet alkotó dizájner fürdőszobáknak. A finoman formált színes Artis mosdók szállodai szobák, éttermek és bárok mosdóinak a modern formatervezésű, minőségi fürdőszoba felszerelését is képezhetik.

Artis_Color

Szépen harmonizálnak a Legato fürdőszobabútor-család szekrényeivel, illetve a Just kollekció csaptelepeivel, melyek így együtt alkotnak egy  trend követő, vagy inkább trend diktáló fürdőszobát.

Artis_Color

A Villeroy & Boch  Artis mosdói Magyarországon először a CARACALLA DESIGN DAYS kiállításon lesznek láthatók, 2016 02. 25-28-ig, ahol a szakma és a nagyközönség élőben is megcsodálhatja a különlegesen szép és innovatív szellemiségű design darabokat.

<< vissza