Apavisa cementlap újdonság

Az összetéveszthetetlen megjelenésű színes és fekete-fehér cementlap, vagy más néven mettlachi,  a 18. század 2. felében Franciaországból indult világhódító útjára, bár a burkolatgyártás további két meghatározó vidéke, Spanyolország és Olaszország is magáénak vallja a prioritás dicsőségét.

20130915_182149-1333x1000-e1417272970679

A cementlap, ami ez idő tájt csupán a fényűző francia paloták mások számára elérhetetlen luxusburkolata volt, az eltelt évszázadok alatt a technológia fejlődésének és terjedésének köszönhetően olyannyira kilépett a elérhetetlenség bűvköréből, hogy mára a vezető burkolattrendek egyik nagy kedvencévé vált. Színes, csavart indás, virágos, és állatmintás ornamensei a szecessziós otthonok, míg fekete – fehér  geometrikus mintái az előbbi stílusból kibontakozó art deco, illetve a mai modern minimál  lakások meghatározó burkolataivá léptek elő.

ENCAUSTIC-15

ENCAUSTIC_GRAPHITE_1

A tradicionális mettlachik  mai változatai azok az újragondolt cementlap jellegű burkolatok, melyek ezúttal az innovatív, mázas gres lapok formáiban születtek újjá. Ezek a lapok magukban foglalják a gres  összes kiváló tulajdonságát, a rendkívüli keménységet, a kimagasló kopásállóságot, a tökéletes fagyállóságot és higiéniát, miközben felületük minden milliméterében a régi, híres előd szépséges vonásait hordozzák.

ENCAUSTIC_BLUE_1

A legnagyobb nemzetközi burkolat kiállítás, a közelgő Cersaie  előzeteseként az APAVISA nem régiben mutatta be egyik újdonságát, az ENCAUSTIC családot, ami ennek a kedvelt cementlap jellegű burkolat trendnek a jegyében született.

ENCAUSTIC_BLUE_2

A kollekció a szürke alaplap mellé  további öt színt vonultat fel, melyekben miközben csodálatosan kiteljesedik a jellegzetes geometrikus mintavilág, a hagyományőrzés mellett, tökéletes aláfestőivé is válnak mindennek, ami új enteriőr design szellemében.

ENCAUSTIC_BLACK_1

ENCAUSTIC-4

Finom színeikkel és szolid mintázatukkal boldogan tárják fel változatos szépségüket egy polgári vagy szecessziós otthonban épp úgy,  mint egy ultramodern urbánus loft-lakásban – finoman érzékeltetve  értékes,  hand-made (jellegű) luxusukat.

ENCAUSTIC_BLACK_2

ENCAUSTIC_BEIGE_1

ENCAUSTIC_GREY_2

 

 

<< vissza