Cersaie 2016 – I. rész

A napokban ért véget a világ legnagyobb burkolat vására, amit mint minden évben, idén is óriási érdeklődés övezett. A világ minden tájáról érkezett, több mint 900 kiállító mutatta be újdonságait, amik közt láttunk valódi, izgalmas innovációikat és láttunk az előző év trendjei mentén haladó jellemzően nem új, de nagyon szép megoldásokat.

Ami leginkább szembeötlött, az a természetes kövek, a márvány, a mészkő a pala, illetve ezek kerámia/gres változatainak határozott előretörése volt.  Ez az irány már jó egy éve jelzett valamiféle váltás a burkolat textúrák designjában, azonban úgy tűnik, az a mostani Cersaie-ra csúcsosodott ki. Szinte nem láttunk standot, ahol ne jelentek volna meg ezeknek az értékes köveknek a legváltozatosabb porcelán variánsai, hatalmas forma, dimenzió és méret választékban. A gyönyörű fényes márvány és mészkő hatást sikerült olyan tökélyre fejleszteni, hogy ha nem tudtuk volna épp kinek a standján állunk,  laikus szemmel szinte eldönthetetlenné vált melyek a valódi kő és melyek a mesterséges burkolatok.

ABKABK

armonieArmonia by Arete Casa

florimFlorim

panariaPanaria

fiandreFiandre

cerimCerim

Úgy tűnt a  fémhatású burkolatok is őrzik előkelő helyüket a burkolattrendek világában, mintás és  egyszínű változataikban egyaránt. Volt ahol irizáló olvasztott-,  volt ahol matt rozsdás hatással találkoztunk, de egy biztos  még mindig erőteljes befolyásolói a divatnak.

apariciAparici

de castelliDe Castelli

apavisaApavisa

apavisaApavisa

Bár a retro mintha lecsengeni látszana, azért még mindig szép számmal találkoztunk a kisméretű, vízszintes téglaformájú burkolatokkal, amik felszíne mostanra domborodik, mintásodik és színesedik.

armonia by arete casaArmonia by arete casa

cesiCE.SI.

cesiCE.SI.

settecentoSettecento

folytatásban:  Cersaie 2 rész,  fa- és cementhatású újdonságok

<< vissza