Pihentető hidromasszázs kádak

A hidromasszázskádak mind a mai rohanó világban, mind a téli didergő időszakban igazi testi-lelki felüdülést nyújtanak. A víz és a levegő együttes  masszírozó hatása jótékony hatással bír a test minden porcikájára, de ha valóban ki szeretnénk használni és élvezni minden áldásos hatását, akkor érdemes kicsit közelebbről is megismerkedni velük.

Duravit

A vizes terápiákat – főként a meleg víz és a mélymasszázs hatását ötvöző módszereket – már évszázadok óta használják a gyógyászatban szerte a világon. A hidromasszázs medencében a hő, a felhajtóerő és a masszázs hatásai ötvöződnek egymással, melyek így együtt teremtik meg a hatékony stressz-oldás lehetőségét.

A vizes masszázs stresszfeloldó tulajdonságát annak köszönheti, hogy a melegvíz hatására kitágulnak az erek,  így a sérült szövetek felé nagyobb mennyiségű vér áramlik, valamint a felhajtóerő mintegy 90%-kal csökkenti a test súlyát, enyhítve ezzel az ízületekre, izmokra és idegekre nehezedő nyomást.

Kaldewei

A hidromasszázs kádakban ezt a relaxációs folyamatot a speciálisan elhelyezett fúvókákon beáramló masszázssugárral érik el, azonban nagyon fontos, hogy a masszírozó fúvókák tökéletesen igazodjanak az emberi test anatómiai felépítéséhez. Ez valójában egy olyan mikro-masszázs, amikor is megszámlálhatatlan mennyiségű apró buborék robban szét a bőr felszínén, így stimulálva komplexen több oldalról is a keringést.

RocaRoca

A kádak és a fúvókák tökéletes ergonómiai kialakítása a feltétele a mélymasszázs, vagy más néven a reflexológia és a watsu jótékony hatásának. A professzionális hidromasszázs kádak fúvókái egyesével állíthatók, így biztos, hogy mindig a legmegfelelőbb szögben és az általunk kiválasztott intenzitással éri a masszírozó sugár a testet. Fontos az ideális víz hőmérséklet is, ami kívánt hatás elérése érdekében 35-36 fokos kell hogy legyen. A pihenés és lazítás élményét szolgálják a kivehető fejtámlák, vízalatti világítás, beépített audio rendszerek, valamint széles skálán mozgó aroma- és színterápiák.

A hidromasszázs kádak minőségének tekintetében azonban óriásiak a különbségek a piacon, és lapvetően elmondható, a minőségi kritériumoknak megfelelő hidromasszázskádat még akciósan sem fogjuk megkapni 100-200 000 forintért. Fontos hogy megbízható fürdőszoba szaküzletben tájékozódjunk, mert mind funkcionalitás mind biztonság  szempontjából nagyon szórt a piac, és egy ilyen kád esetében egy rossz választással lehet hogy épp attól a az egészségmegőrző lehetőségtől esünk el, ami miatt eredetileg egy ilyen típusú kád vásárlása mellett döntöttünk.

nahho1Duravit

glass urbanGlass 1989

Laufen

maxresdefaultVilleroy & Boch

Glass 1989Glass 1989

duravit-0014_0Duravit

rocaaRoca

darling newDuravit

Kaldewei_Conopool-3-mKaldewei

<< vissza