Új Duravit kollekció – LUV

A neves dán designer,  Cecilie Manz tervezte az idei ISH-n bemutatott DURAVIT újdonságot, a LUV kollekciót, ami a klasszikus elegancia időtlen, kortárs formában újragondolt gyönyörű változata.
Az ihletet egy asztalra helyezett vízzel teli tál ötlete adta, amiből azután felépült a háromféle méretű és formájú mosdótálat, a háromféle kádat, a különböző fürdőszobabútorokat és tükröket magában foglaló teljes kollekció.
Puritán megjelenése és határozott élkialakítása tiszta, szigorú mértani megjelenést nyújt, melyet kifinomult érzékre valló tökéletességgel  lágyít a puhán lekerekített, finoman oválisra igazított forma.
Mindez a német gyár által kifejlesztett speciális DuraCeram® alapanyagnak köszönhető,  mely lehetősévé teszi kerámiákra egyébként egyáltalán nem jellemző rendkívül keskeny, vizuálisan éles peremek kialakítását.
A háromféle méretben készülő mosdótálak csaplyukkal, vagy azok nélkül készülnek. A beépített csaplyukas változatok a designból adódóan, a perem kialakításuk révén lerakó helyül  is szolgálnak a szappan és más kisebb  tárgyak számára.
Színeikben a hagyományos fényes  fehér mellett  a most divatos két színű variánsokban is léteznek –  belsejükben fehér, a külső felületükön matt fehér, pasztell szürke illetve homokszínű változatokban. Ez a színbeli játék, különösen harmonikusan érvényesül a bútorokkal történő kombinálásakor.
A fürdőszoba bútorok  egy, kettő, vagy három  fiókkal készülnek, állítható magasságú lábakkal.  Itt is megjelentek az új színek, úgy, mint a taupe, a kő szürke, a világos-  illetve az éj kék, lehetővé téve ezzel az a fürdőszoba minél inkább személyre szabott, egyedi kialakítását. A  felső fiókba opcióként valódi  dió- illetve juharfából készült rendszerező is kérhető.
A Luv tükrei lekerekített éleikkel szépen harmonizálnak a mosdótálak hasonló formáival, ugyanakkor számos technikai innovációval is bírnak. A tükörbe rejtett high-tech szabályzó elemei érintés nélküli kezelőpanelek segítségével működtetik a LED-világítást, a fényerőt és fűtést, ami utóbbinak köszönhetően mindig tiszta és páramentes marad a tükör.

Kádjai az utóbbi idők legtisztább vonalú, legszebb kádjai közé tartoznak és természetesen mind szabadon álló, mind fal mellé – mind pedig sarokba építhető változatban léteznek. A DuraSolid® alapanyag itt is komoly jelentőséggel bír a design alakításának tekintetében, hiszen innovatív tulajdonságainál fogva rendkívül vékony peremű, ugyanakkor rendkívül tágas belső terű kádak alakíthatók belőlük, melyek a vizualitás mellett audio élményt is nyújtanak az opcionális  Bluetooth-al működtethető professzionális hangrendszernek köszönhetően. 

<< vissza