Ne félj a színektől!

Az elmúlt évek belsőépítészetének semleges visszafogott árnyaltai úgy tűnik átalakulóban vannak, így a divat világához hasonlóan, a formatervezés és enteriőr design egyre több területén jelennek meg újra a SZÍNEK.

Ez alól a fürdőszoba sem kivétel, ahol a néhány éve elindult burkolat coloritás mögé fokozatosan zárkóznak fel a szaniterek és fürdőkádak is. Hogy ez merész? Igen… De a design és a trend most épp erre tart.

A fürdőszoba-berendezések gyártói közül  a VILLEROY & BOCH neve volt az, amelyik a közelmúltban leginkább egybeforrt a kifinomult és legújabb irányadó színkoncepciókkal. Egyik legizgalmasabb kollekciójuk a csúcsdesign ARTIS gyűjtemény, melynek szaniter színeit kizárólag a német cég számára tervezte a neves német-dán formatervező, Gesa Hansen.

A közös vonás ezekben a kádakban és mosdókban, hogy csak a palástjuk öltött színes ruhát, a belsejük megmaradt a könnyen tisztítható fehér színben.

Ez a trend 2017-ben határozottan folytatódni és erősödni látszik, hiszen idén  számos további világvezető márka kínálatában is megjelentek a színes szaniter és kád innovációk.

A DURAVIT LUV mosdó táljai szintén felsorakoztak  duocolor szaniterek trendjéhez, bár épp fordított felállásban és némiképp visszafogottabb színekkel manipulálva.  Ez azt jelenti, hogy ezek a mosdók  a külső felületükön tartották meg a (matt) fehér színt, és, belsejük kapott  nagyon finoman árnyalt szürke illetve homok szín árnyalatokat.

Ezekkel a finom pasztell és földszín bicolorokkal szemben az ALAPE újdonságai az örök klasszikus fekete-fehér párosára épültek, és ügye a fekete is egy szín… Mégpedig egy erőteljes, markáns szín, ami határozottan meg is csillogtatja szépségét a találóan BICOLOR névre keresztelt kollekcióban. A kétféle pultra ültethető mosdótál, és a szabadon álló henger formájú álló mosdó kívül matt ébenfekete, belül fényes hófehér mázat kapott, ami a színek és felületek ellentétének köszönhetően hihetetlen szép és izgalmas.

 

Az alakuló trendet végignézve, úgy gondoljuk mindenki megtalálja az ízléséhez és  bátorságához leginkább illő darabokat a “színes” színektől indulóan a konszolidáltabb párosokon át, a legmarkánsabb duókig.

 

<< vissza