Burkolat trendek, innovációk – Cersaie 2017

A világ legnagyobb szakmai burkolat vására, a minden év őszén Bolognában megrendezésre kerülő Cersaie idén  is számos érdekességgel és innovatív megoldással várta látogatóit. A jövő évi trendeket előre vetítő kiállításon folytatódtak és határozottan felerősödtek azok a kedvelt  irányzatok, melyek már idén is húzó hatással voltak a piacra, úgy mint a nagyméretű burkolatok-, a természetes kövek-, a 3d- illetve a színes burkolatok divatja.

MEGA MÉRETEK

Legnagyobb méretük /pl. a GRANITI FIANDRE  esetében / akár a 240 cm-es hosszúságot is elérte, és számos esetben 1 cm alatti vastagságuknak köszönhetően már megjelennek más funkcionalitással is hiszen a legnagyobb precizitással készíthetők belőlük bármilyen sík test, mosdó, zuhanytálca, polc, konyhai munkapult, vagy akár ajtófront is.

3D FORMÁK

A minimalista tereket látványosan mozgató burkolatforma az utóbbi évek egyik legkedveltebb irányzata, melyek változatos térhatása egyben a legkülönfélébb belsőépítészeti megoldásokat nyújtja a tervezők számára. Megjelenése lehet épp csak jelzés értékűen domborodó, lehet egészen apró, mozaikot imitáló, lehet falsíktól hatásosan eltávolodó, led világítással kombinálható, de akár hatalmas méretű,  plasztikus hatású, attraktív megjelenésű is.

TERMÉSZETES KŐ / HATÁS

Mióta bevonultak az enteriőrökbe népszerűségük töretlen. Elképesztően szép, az eredeti kövekhez megszólalásig hasonlító struktúrák, árnyalatok és csillogás jellemzik, nagyvonalúságot és decens eleganciát hordoznak, miközben minden teret finom, de attraktív alaphangulattal ruháznak fel. A márvány, a gránit, a mészkő és a féldrágakövek szinte valamennyi formájával találkoztunk, porcelánlapok és mozaikok, no meg persze valódi, eredeti természetes kövek formáiban.

CEMENT ÉS TEXTIL HATÁS

Az elmúlt években csúcson járt színes cementlap hatású termékek most mintha kicsit konszolidálódnának, több helyen láttuk a szolid szürke-fekete-fehér illetve pasztell árnyalatokat, mint a közelmúlt erőteljes telt színeit.  Ami viszont feltűnt, elég határozottan érkeznek a textil hatások igazi szövet struktúrákat idézve, valamint a jellegükben rá emlékeztető, cementbe, betonba kapart, mart kortárs változataik.

<< vissza