Szabadonálló kádtöltők

A kádtöltő csaptelep, a kád nélkülözhetetlen, mára már milliónyi variációban létező és sok esetben különlegesen látványos, igazi design eleme. Az út, a legegyszerűbb megoldásoktól indulva hosszasan kanyarog azokig az ékszer szépségű darabokig, melyek közül talán legfigyelemfelkeltőbbek a térben, szabadon álló kádtöltő csaptelepek.

Manapság amikor egyre inkább tágulnak a fürdőszoba falai, és egyre nagyobb tereket rendezünk be – a fürdőszoba egyszerre szolgálja a tisztálkodás, felfrissülés és relaxálás helyszínét.

Ez a többfunkciós térrendezés ismételten előtérbe helyezte a szabadon álló kádakat, egyrészt mint a klasszikus oroszlántalpas változatok mai interpretációit, másrészt mint a legújabb designt megjelenítő, ultramodern minimalista változatokat.

Mára szinte minden gyártó kínálatában fellelhetők a kádak mellett szabadon álló, szoborszépségű darabok. Azonban nem mindegy mely gyártók kínálatából válogatunk… Érdemes a valóban minőségi gyártók termékei közt válogatnunk, hiszen az esztétikán túlmenően – ami a mi szemszögünkből nézve különösen fontos! – nem árt tisztában lenni az alapvető ténnyel: egy csaptelep kiválasztásakor elsősorban műszaki terméket választunk.

A térben álló kádtöltőt nem építhetünk be bármikor, és nem cserélhetjük egy mozdulattal kedvünk szerint ilyenre régebbi, megunt csaptelepünket sem. A térben álló csaptelepeknél a kiállásokat a padlóban kell kialakítani, ami gondos, előzetes tervezést kíván. A kád kialakításától függőn, helyezhetjük annak közepéhez, vagy lábrészéhez egyaránt. Választhatunk íves, szögletes, egy- vagy kétkaros változatokat, zuhannyal, vagy nélküle.