20202 legfontosabb fördőszoba trendjei

A mai modern fürdőszobák – méretüktől függetlenül – a mindennapi feltöltődés legfontosabb helyszínévé váltak. Pörgős, rohanó mindennapjaink fontos részét képezi az a frissítő, megnyugtató, vagy relaxációs idő, amit fürdőnkben töltünk. Az utóbbi években egyre több időt kellett otthonunkban eltöltenünk, így minden eddiginél fontosabbá vált otthoni élettereink tökéletesítése, kényelmessé és a lehető leginkább személyre szabottá tétele. Itt az ideje megismernünk, hogy melyek 2022 legfontosabb fürdőszoba trendjei, amikre érdemes odafigyelnünk ha nemcsak egy kényelmes, de egyúttal modern és trendi fürdőszobát szeretnénk létrehozni.

1. Meghatározó, erőteljes márvány burkolatok

Az egyre színesedő trendeknek köszönhetően a fekete, fehér, szürke márvány hatású burkolatok mellett egyre nagyobb teret hódítanak az erőteljes erezetű, különleges mintázatú és izgalmas színvilágú burkolatok. A vezető burkolatgyártók a lehető legkülönlegesebb márványokat, féldrágaköveket kutatják fel a világban, melyeket a különböző innovatív technológiáknak köszönhetően tökéletesen tudnak interpretálni greslapok formájában. Így fürdőszobáinkat olyan ritka, és különleges márványok, ásványok, féldrágakövek interpretációival varázsolhatjuk egyedivé, mint a Labradorit, Agata Blue, Saint Laurent és Four Seasons márvány, vörös jáspis, kék szodalit, azulit malachit.

2. színes szaniterek

színes szaniter trend évek óta fel-felbukkan, de most teljes erőbedobással visszatérni látszik. Bizonyára még élesen élnek emlékezetünkben a 80-as, 90-es évek erőteljes szaniter színei, és joggal gondolhatjuk azt, hogy „köszönjük, ebből a visszatérő trendből most mi nem kérünk”. Ez a régi trend azonban teljesen új köntösben robbant be ismét a belsőépítészetbe. Míg a 80-as, 90-es években a merész színű szanitereket rendkívül színes, sokszor mintás burkolatokkal párosították, addig napjainkban jellemzően a letisztult, homogén, minimalista burkolatok mellé választjuk a színes mosdókat, wc-ket, kádakat. Így egy-egy merészebb színű szaniter kiválasztásával kontrasztot teremtünk, fókuszpontot generálunk a semleges, natúr megjelenésű fürdőszobákba.

3. organikus stílus

AMég mindig nagy népszerűségnek örvendenek a világos, minimalista fürdőszobák is, azonban ez az évek óta népszerű belsőépítészeti trend is átalakulóban van. A márvány sosem fog kimenni a divatból, azonban természetes anyagokkal, növényekkel, lágy, meleg földszínekkel ellensúlyozhatjuk a fürdőszobák kemény, rideg felületeit. A legújabb trendek szerint a semleges, minimalista tereket felváltják a sokkal otthonosabb hangulatot teremtő melegebb, természetes anyagok használata. Előtérbe kerülnek a földszínek is (bézs, taupe), illetve a fa bútorok használata.

4. vezető fürdőszobai technológiák

Az intelligens wc-k és érintésmentes csaptelepek népszerűsége töretlennek bizonyul: a lakástulajdonosok 2022-ben várhatóan még nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a különböző technológiai megoldások fürdőszobába történő integrálásába.

bidé funkciós wc-k a mai intelligens otthonok olyan alapvető eszközei, mint például az elektronikus redőnyműködtetés. Ezeket a wc-ket számos higiéniai és kényelmi funkcióval látták el, eközben pedig letisztult formaviláguknak köszönhetően designban szinte egyáltalán nem különböznek hagyományos társaiktól. Tudásuk rendkívül szerteágazó: beépített szagelszívás, ülőkefűtés, automatikus wc-tető nyitás/zárás, komfortzuhany, hölgyzuhany. A legnépszerűbb gyártók folyamatosan a legújabb technológiákkal felszerelt bidé funkciós, okos wc-ket dobják a piacra, így mára már igencsak nagy választék alakult ki az intelligens wc-k terén.

Villeroy & Boch – ViClean I-100
Laufen – Riva
Duravit – Starck f

5. fürdőszobai világítás mindenek felett

Az már nem újdonság, hogy a fürdőszobai világítás rendkívül fontos szerepet tölt be a fürdőszobák tervezésében. A hölgyek a fürdőben sminkelnek, hajat formáznak, a férfiak itt borotválkoznak. Ezekhez a tevékenységekhez minél professzionálisabb világításra van szükség. A helyiség alap világítása mellett a nagyítós kozmetikai tükrök, a tükrök, illetve tükrös szekrények is kaphatnak professzionális LED-világítást. Manapság ezen tükrök fényereje és a világítás színhőmérséklete is egyszerűen változtatható (gyakran már applikáció segítségével az egyébként is egyre több otthonban használatos okos rendszerbe integrálva) attól függően, hogy a helyiség hangulata, illetve az adott tevékenység éppen mit kíván meg.

2022 legfontosabb fürdőszoba trendjei között találhatjuk az alapvető, funkcionális világításon kívül minél több fürdőszobai berendezés megvilágítása is. A kádak hangulatvilágításai az otthoni wellnessélményt segítik elő: nagyban hozzájárulnak a relaxációs, pihentető hangulat megteremtéséhez. A bútorokba integrált LED-világításoknak köszönhetően fókuszba helyezhetjük a fürdőszobák kulcsfontosságú területeit, ez által még inkább egy luxus fürdőszobában érezhetjük magunkat.