41zero42 – burkolatok sajátságos szemlélettel

Az olasz 41zero42, az egyik legattraktívabb burkolatgyártó, akit egyedülálló látásmód, játékos, életvidám szemlelet, és kreatívitás jellemez.

A cég láthatóan abból a vágyból született, hogy valami mást alkosson a kerámiából, valami merészet, és újítót, technológiailag, és vizuálisan és emocionálisan egyaránt. Kollekciói keresik a kapcsolatot és a kölcsönhatást az építészettel, mindegyiknek tartalma, mondanivalója, története van, melyet mindig újabb és újabb formában továbbítanak a kortárs architectura felé.

Ezek mind olyan történetek, amelyek izgatják designereik fantáziáját, amelyek iránt lelkesednek és amelyeket úgy öntenek burkolatformákba, hogy azok kreativitásunk életerejévé válnak.

Paper 41

Az egyik legújabb gyűjtemény, melynek tervezőI úgy döntöttek, hogy olyan új megoldásokat próbálnak ki, amelyek még inkább kifejezhetik a márka jövőképének nyelvét. Így a formák, a színek és az érzelmek átkerültek a vékony kerámia burkolólapokba, így teremtve lenyűgöző atmoszférát az organikus motívumok érzelmi erejével.

Technicolor

Talán e legismertebb gyűjtemény, mellyel a 41zero42 néhány éve az elsők közt vállalta fel a neutrális burkolat trendek egyeduralmában a határozott színek közvetítését. A 20 féle színben létező csúszásmentes változatban is kapható burkolatok 5 x 37,5 cm-es méreteikkel a klasszikus parketta formátumot idézik. Számos lerakási módhoz, padlón és falakon, kül és beltéren nyújtanak változatos lehetőséget, melyhez a merész árnyalatok a kreatív lehetőségek kimeríthetetlen tárházát rejtik.

Futura

A kifejezetten architecturális kollekcióban erősen érződnek a dinamikus kortárs formajegyek, valamint a bauhaus és a híres francia építész, pierre chareau jellegzetes stílusa. A 15 x 15 centiméteres lapokból álló futura vezérszíne a bauhaus tipikus cementszürkéje, amihez, fekete, fehér, valamint pasztell kék és rózsaszín árnyalatú alapszínek és további változatos mintájú lapok csatlakoznak. Négyféle mintázata egyszerű geometrikus alakzatokból, négyzetes formákból háromszögekből és aszimmetrikus körökből épül fel.

Supreme

Tükörfényes sima, felületén újragondolt, fekete-fehér márványmintával borzolja a kedélyeket

Gessi

Fehér, szürke és fekete színekben, strukturál fát idéző felületeivel ösztönzi a kéz érintését.

Hops

Fényes kézivetésű tégla megjelenésével az indusztriális enteriőrdesign kortárs szemléletben újjáélesztett burkolata.

Sings

Az abszolút romantika képviselője, finom vert csipke felületével, a mediterrán, és a vintage stílus ritka szép részlete