A legszebb márvány hatású burkolatok

Ez a hatás, a burkolatokra magas hőmérsékleten rögzülő titán dioxidnak köszönhető, ami fény (akár természetes, akár mesterséges) hatására aktiválja azt a fotokatalízis folyamatot, ami a környezetszennyezés-ellenes és baktericid hatásért felel.

Ez a rendszer alapjaiban más, mint a már ismert nanotechnológián alapuló rendszererek bármelyike, ugyan is az active, az idő múltával is megtartja antibakteriális tulajdonságait, ráadásul gyártása során a fiandre minden, az emberi egészségre és a környezetre veszélyes tényezőt kiiktatott.

Ráadásul az active lapok nem csak beltérben használhatók, kertben, teraszokon, homlokzatokon ugyanígy “működnek”.

Egész egyszerűen taszítják a koszt, megakadályozzák az allergén anyagok a por, a szmog megtapadását a burkolat felületén, így gyakorlatilag vegyszerek, tisztítószerek használatára nincs is szükség, elég csupán a tiszta víz, vagy épp az eső, ami végig mossa a kültéri függőleges falakat, homlokzatokat…

Ennek a világon egyedülálló innovatív eljárásnak a környezetkímélő, öntisztító valamint antibakteriális hatását a tile council of north amerika valamint a centro ceramica bologna is egyöntetűen igazolta, és használatukat a lakóhelyeken túl, javasolja minden olyan környezetbe, ahol a tisztasági előírások és a higiénia követelmény: wellness központok, szállodák, vendéglők, konditermek, gyermek intézmények, klinikák, laboratóriumok.

Mirage

Míg régebben a markáns rajzolat volt az uralkodó trend ez mára megfordult. A minimál design követelte puritanizmus előtérbe helyezte a finomabb, épp hogy jelzésértékű erezeteket, amik ráadásul egyre többször és egyre merészebben jelennek meg fekete, vagy egész sötét alapokon, fehér, de akár arany színekben is.

Devon&Devon
Panaria

Ezzel pedig a márványhatású burkolatok egyszer s mindenkorra kiléptek a klasszikus burkolatdesign köréből és megvetették lábukat a kortárs építészet világában.

A designerek azonban nem álltak meg itt. A márványhatású burkolatok megjelenhetnek gigaméretű táblákon, apró mozaikokon, 3 dimenziós változatokban épp úgy, mint kültéri, szárazon rakható 20 mm vastag változatokban.

Padlón, falon, kültéren, de akár bútorfelületeken is egyaránt alkalmazhatók, hiszen kiemelkedő műszaki paramétereik tökéletesen alkalmassá teszik erre.

Mirage
Fiandre
Mirage
Panaria

Matt, fényes, és selyemfényű felületeikkel bármilyen stílushoz alkalmazkodnak, legyen szó a modern, vagy klasszikus enteriőrök bármelyik válfajáról.

Fiandre
Mirage
Mirage
Panaria
Mirage