Bette szintbe épített zuhanytálcák

Lor

Nagyvonalúság érzete, a stílus és elegancia, kellemes atmoszféra, komfort és több szabadság, purizmus és egyszerűség jellemzi a szintbeépített zuhanytálcákat, amikor is a zuhanyfelület szintje azonos szinten, vagy pár centiméterrel mélyebben helyezkedik el a padlószintnél.

Kezdetben, alapvetően az idősebb nemzedék és a mozgáskorlátozottak számára találták ki akadálymentes megoldásként, mára azonban felkapta a divattrend, és gyakorlatilag univerzális dizájnná vált, hiszen az adott termékek megfelelnek minden generáció számára, kimagasló funkcionalitással és tökéletes esztétikai összhangban a ház, illetve a lakás építészeti esztétikájával.

Igen, mindez izgalmasan hangzik igen,  de mégis, milyen anyagból?

A két lehetőség közt dönthetünk:

  • épített csempeburkolatú zuhany, padlólefolyóval esetleg lefolyóvályúval
  • szintbeépített kész zuhanytálca

1. A zuhanyfelületek mindennapos terhelése

Mechanikus terhelés, karcolódások, lecsorbulások…  A vízben lévő anyagok,  mint például a vas, vagy a réz esztétikailag romboló, színező- illetve a szivárgó víz szerkezetileg károsító hatása…  A szerves anyagok,  a zsírosodás, a haj, a szappan, zuhany gél és más tusoló anyagok…  Hőmérsékleti hatások, tágulások, összehúzódások a gyors hőmérsékletváltozások miatt… Vegyszerek, tisztítószerek…

A Bette készre gyártott zománcozott acél zuhanytálcái, fuga nélküli, egységes felületűek 

Mivel pedig a zománc nem más, mint üveg, a felület abszolút higiénikus, karc és vegyszerálló, könnyen tisztítható, ápolható, és gyakorlatilag mentes a hőtágulástól.

2. VÍZZÁRÓSÁG, BEÁZÁS

A mindennapi használat folyamán vízkő és bőrmaradékok filmszerűen rakodnak le és károsítják a fugát. A magas agresszivitású tisztítószerek habár jól takarítanak, rontják a fuga tartósságát, és idővel kimosódik a fuga anyaga. Hosszútávon ezek a fugarepedések át- és beázáshoz vezethetnek.  További gond lehet, ha a lefolyóknál nem tartják be a technológiai utasításokat, konkrétan nem hagynak elég időt, hogy az esztrih megfelelően kiszáradjon, korán rácsempéznek Következmény az úszó esztrih – azaz süllyedés…  A lefolyó ezzel szemben már nem süllyed, hisze mert ki van kötve a falhoz, az eredmény pedig a mikró repedések megjelenése lesz.

A  BETTE üvegzománcozott acélzuhanytálcáinál nem jelentkeznek a fenti gondok, de egy zuhanytálcát nem lehet csak úgy „letenni”. Nem mellőzhetők a szükséges szerelési segédszerkezetek használata, mert csak ezekkel lehet garantálni a korrekt beállítást és a hosszútávú élettartamot.

A beépített acélzuhanytálcák valójában egy önálló rendszer, ami két részből áll: 

  • zuhanytálca – méretválasztéka széles, mélysége 2,5 cm, de lehet gyakorlatilag nulla is, amikor csak a vízlefolyáshoz szükséges ejtés kell kialakítani.
  • építőkeret – segítségével egyszerű, gyors szerelés, és optimális vízszintbe állítás.

A BETTE szintbeépített zuhanytálcáinak bőrbarát, fényes és tartós, felületén a baktériumok képtelenek megtelepedni, a  BetteGlaze bevonatnak köszönhetően pedig a szennyeződések, és a szappan maradványok egy egyszerű mozdulattal, könnyen lemoshatók.

További nagy előnye hogy akár a teljes felület ellátható  csúszásgátló bevonattal, amely stabil állást és rendkívül nagy biztonságot nyújt.

A zuhanytálcáinak minden változata tökéletes derékszögű, így hibátlan, perfect módon illeszkedik a sarkokhoz és burkolatokhoz – feltéve, hogy a kőművesek is jó munkát végeztek.   A legkisebbtől a legtágasabb változatokig huszonegyféle méretben  és huszonkétféle matt és fényes színekben létezik, így semmi akadálya nincs az egységes fürdőszoba design kialakításának.