CARACALLA KONYHA STÚDIÓ

CEA Design – csaptelepek építész szemlélettel

Egy viszonylag fiatal – férj és feleség által alapított családi vállalkozás – az alig másfél évtizedes olasz  CEA Design, mely az eltelt 13 év alatt a világ egyik legelismertebb design csaptelep gyártójává vált. Innovatív anyaghasználatuk, kimagasló minőségük és egyedi látásmódú formaviláguk a legszebb minimalista csaptelepeket eredményezte.  Az újraértelmezett  formák, mintegy összetéveszthetetlen névjegyek, egyedivé, már-már  futurisztikussá tették a CEA csaptelepeket.

Termékeik környezettudatos szemlélettel, a legjobb minőségű acél alapanyagokból, a legfejlettebb technológiákkal készülnek.

A tulajdonosok, Natalino Malasorti és Roberta Bertacco filozófiája szerint a fürdőszoba a jó közérzet megteremtésének alapja – melyben  a csaptelep a legmagasabb minőségű eszköz.

A cég fejlődő know-how-jából származó termékek a kortárs építészet összes tipikus „témáját” tükrözik. A csaptelepek egyszerre összpontosítanak a műszaki, beépítési vagy építési jellemzőkre, az eredeti és kifinomult formatervezésre, az esztétikailag kellemes alternatív anyagok felhasználására, valamint a környezet és a természeti erőforrások figyelembevételére.

A rozsdamentes acélból készült csaptelepek különösen szép  szatén és polírozott kivitelben készülnek, de a kaphatók a CEA összes speciális felületkezelésében: fekete gyémánt, bronz, réz és világos arany kivitelben is.

Az eredendően 5 l / perc vízátfolyást nyújtó mosdó és bidé csaptelepek olyan “aerátorokkal” vannak felszerelve, amelyek ebből a vízmennyiségből  3,8 l / perc, illetve 1,9 l / perc levegővel váltanak ki, ami a vízélményt nem befolyásolja, ellenben a környezetre, és a Föld vízkészletére  jótékony hatást gyakorol.

A csaptelepeken ezt a víztakarékos aerátort egy csepp jelzésű ikon jelzi.

A kád töltésére szolgáló kifolyók áramláskorlátozóval vannak ellátva, és ugyanezen víztakarékossági okból a zuhanyfejek is szabályzókkal szereltek. A szabályozók a nagyobb áramlás érdekében a telepítés során ugyan eltávolíthatók – de a CEA a gyártás során mindent megtett a környezet megóvásáért- ami mindannyiunk érdeke.