Cordivari tessuto és window radiátorok

A design radiátorok vitathatatlanul fontos szerepet töltenek be a modern belsőépítészetben, gyakorlatilag a mai modern otthonok elengedhetetlen lakberendezési tárgyai. A Cordivari Design több mint 70 éve jelen van, és kiemelkedő helyet képvisel a design radiátor gyártók között magas minőségű, formabontó megjelenésű acél fűtőtesteivel. Nemrégiben két különleges formavilággal rendelkező radiátorral bővült szortimentjük. Bemutatjuk a Cordivari Tessuto és Window design radiátorokat!

Cordovari és tessuto radiátor

Tessuto a Cordivari Design egyik legújabb terméke: egy dekoratív, textil hatású radiátor, mely könnyedén beleolvad a környezetbe. A Marco Pisati által tervezett radiátor a klasszikus művészet szépsége által ihletett fűtőtest, amely mesterségesen reprodukálja a szövetanyag vetületét és ráncolatát. Gyönyörű, elegáns, könnyű design, mely egy klasszikus, múltba visszatekintő hangulatot kölcsönöz a Tessuto-nak.

A gyártási technikát a kortárs művészet szitanyomási technikái ihlették. Szándékosan aszimmetrikus ritmusának köszönhetően a Tessuto végtelen mennyiségű dizájn létrehozására képes. Az ötletet Andy Warhol néhány munkája ihlette. A festő bizonyos festményein a mátrixkép sorozatos ismétlődései apró, szándékos hibákkal rendelkeznek.

 

A radiátor textilszálakat imitáló függőleges, vékony alumínium elemekből áll össze. A gyári összeszerelés során az elemeket véletlenszerűen rakják össze, hogy a végeredmény egy kifejezetten egyedi dizájnú radiátor legyen. Ezek a „fémszálak” egymás közelében sajátos megjelenést hoznak létre, illetve a fények és árnyékok állandóan változó összjátékát generálják.

A Tessuto közel 80 színben rendelhető a Cordivari széles színválasztékából. 11 különböző magasságban, 5 szélességben elérhető, így az építészek és belsőépítészek számára nagy tervezési szabadságot kínál. A Tessuto kiváló hőteljesítménnyel bír, a különféle fürdőszobai igények kielégítése érdekében pedig különböző polcokkal, törölközőtartókkal szabadon kombinálható.

A Tessuto tehát testre szabási lehetőségei által bármilyen belsőépítészeti stílushoz könnyedén illeszkedik, és valamennyi helyiséget egyedivé varázsol, miközben tökéletesen befűti azt.

Cordovari és tessuto radiátor

A Window a Cordivari Design és a Pescara’s Università Europea del Design egyetem IF Design Award nyertesének, Beatrice De Sanctis közös munkájának gyümölcse. A tervező radiátora, a Window egy sokoldalú, és ergonomikus dekoratív fürdőszobai fűtőtest, mely egyesíti a funkcionalitást egy egyszerű, ugyanakkor rendkívül megnyerő design-nal.

A Window teljes mértékben minimlista és visszafogott dizájnnal bír. „A kevesebb néha több” elvét követi, mely alapján azt sugallja, hogy az ergonómia és a funkcionalitás eléréséhez nincs szükség bonyolult mechanizmusokra. A radiátortest és a törölközőtartó keret csak szükség esetén nyílik és záródik, így a radiátor kis fürdőszobákban is optimalizálja a rendelkezésre álló helyet.

A törölközőtartó három oldalról keretezi az egyszerű lapradiátort, a két rész pedig rendelhető monokróm, vagy különböző színben is. A színek variálhatóságának köszönhetően a Window zökkenőmentesen illeszkedik bármilyen fürdőszobai stílushoz. A Window egyszerű, ugyanakkor a fürdőszobában felmerülő aktuális igények kielégítésére interakítv módon reagáló berendezési tárgy. Ez a radiátor minden otthonba tökéletes választás lehet!