Dornbracht csaptelep felületek

Ahogy színesednek a trendek, úgy térnek vissza a színek a csaptelep designba is. A vezető német gyártó a DORNBRACHT ma már minden termékét többféle árnyalatban gyártja és bár általánosságban színt mondunk, amik valójában nem is színek, hanem felületek.

Ciprum kivételével minden terméket, minden felülettel lehet rendelni. Az érdekessége a dolognak, hogy a jövőben is ez lesz az egyik irány ami felé fordul a Dornbracht, hiszen a jelenlegi 12 felület mellett folyamatosan jelennek meg sz újabb és újabb árnyalatok a német gyár kínálatában.

Az egyik legelegánsabb felület a VAIA matt, sötét platina árnyalata, ami valójában egy innovatív galvanizált felület. Ez az un. PVDC, egy olyan modifikát műanyag, ami a legtökéletesebb fém hatást nyújtja, kellemes meleg tapintat mellett. Ha megfigyeljük a mostani design vonulatot akkor azt vesszük észre, hogy mindenütt megjelenő különleges színek közt még mindig élvonalnbeli trend rózsaarany.

Ez a dommbracht portfólióban a ciprum néven jegyzett árnyalat, ami még inkább hangsúlyozza a csaptelepek egyediségét.

A ciprum egy nagyon hosszú innovációs fejlesztés végeredményeként került piacra, ami azt jelenti, nem kopik, nem oxidálódik, nem mattul a mindennapi használat során, élettartama alatt mindvégig megőrzi csillogó rózsaarany eleganciáját.

A Dornbrachtnak azonban nem csupán ez az egyetlen arany felülete… A durabrass, a champagne, a gold, a matt gold és a brushed brass is mind 18, illetve 24 karátos arany felhasználásával készült galvanizált aranyfelület – különböző árnyalatokban és különböző fényességben.

Nagyon sok olyan csaptelep felület van, amivel a trend ellenére – az utóbbi időkig – a tervezők, belsőépítészek nem nagyon dolgoztak, de most úgy tűnik, mintha itt is elindult volna egyfajta változás. Egyre többször merül fel az igény a réz és arany árnyalatok fényes és szálcsiszolt formáira, ami talán a szélesedő stílus skála, mint pl. a glamour, vagy az eklektika térhódításával még inkább előtérbe kerülnek.

Az arany árnylatok mellett a másik nagy hódító, a fekete felület. A fekete egy nagyon meghatározó, talán a legkarakteresebbnek is mondható szín, melynek ha hozzányúlunk a térben lévő arányaihoz és megbolygatjuk kissé azt, igazán különleges és egyedi enteriőr kialakítások jöhetnek létre.