DURAVIT VITRIUM - KÖZÉPPONTBAN AZ OTTHONOSSÁG

A Duravitnak tervezett hat bútor kollekció után Christian Werner megalkotta első komplett fürdőszobai szériáját, a Duravit Artisan Line koncepcióhoz kapcsolódó Vitriumot. A Vitrium egy olyan kortárs, időtlen design fürdőszobai leképezése, mely finom színeivel és kellemes tapintású felületeivel kimagaslóan jó közérzetet teremt a fürdőszobán belül.

“A konyha és a nappali mellett számomra a fürdőszoba is a kényelem és a menedék helye.” mondja Christian Werner. Így nem meglepő, hogy a nappalikból, ebédlőkből, és konyhákból már jól ismert vitrines bútormegoldásokat is beemelte ebbe a Vitrium szériába. Fa, üveg, fém, és ásványi anyagok kollaborálnak ezen a rendkívül látványos kollekción belül, ehhez kapcsolódnak a széria exkluzivitását hangsúlyozó különböző hangulatvilágítások.

MODERN ÉS KORTALAN DESIGN

„A [fürdőszobai] tárgyak célja az, hogy a fürdőszoba az emberek kedvenc helyiségévé váljon.”

A Duravit Vitrium termékcsaládja egy minimalista koncepció, amely különböző geometriákat egyesít: a széria fontos alkotóeleme az egyenes vonalú konzolos fürdőszobabútor, amit a tervező kerek, pultra ültetett mosdótállal vagy téglalap alakú, c-bonded technológiával készült mosdóval kombinál. A legszembetűnőbb formatervezési jellemző a csökkentett bútormélység a kiálló, pultra helyezhető mosdóval, amely lehetővé teszi a Vitrium felhasználását a kompakt fürdőszobákban is.

OTTHONOSSÁG MEGTEREMTÉSE A VITRIUM BÚTOROKKAL

A Vitrium bútorok kétféle opcióban rendelhetőek:

  • fehér vagy antracit fém kerettel ellátott szekrények, melyek frontja a magas minőségű PARSOL félig átlátszó füstüvegből készül. Az alsószekrények belső megvilágítása légies, szinte lebegő megjelenést kölcsönöz a bútoroknak, egy dekoratív vitrinhez hasonlóan.
  • fehér vagy antracit fém keretes bútorok fa- vagy dekor frontokkal. A különböző frontszínek és a kétféle keretszín remekül kombinálhatók egymással, ez által a Vitrium kollekcióban nagyfokú testreszabhatóság rejlik.

Az élfelületek vízlepergetőek, a szélek pedig vízszigeteléssel vannak összekötve, annak érdekében hogy a bútorok könnyen tisztíthatók legyenek, valamint biztosítsák a tartós minőséget. A fémvázba integrált bemart fogantyú teszi teljessé a minimalista bútorokat, melyeket opcionálisan belső fiókkal is kérhetünk.

BEMUTATKOZIK A DUROCAST ULTRARESIST ANYAG

A Vitrium az első alkalom, hogy a Duravit ásványi öntési technikával gyártott mosdókat mutat be. A bischwiller-i Duravit gyárban kifejlesztett és gyártott DuroCast UltraResist anyag matt felülete rendkívül elegáns megjelenést és precíz tervezési nyelvet tesz lehetővé. Sőt, a kiegészítőleg felvitt lakkréteg olyan tulajdonságokat is kölcsönöz a mosdóknak, melyek a fürdőszobában különösen előnyösek: a nem porózus felületnek köszönhetően a DuroCast UltraResist könnyen tisztítható, és viszonylag ellenálló a karcolásokkal és szennyeződésekkel szemben.

A szérián belül két különböző mosdó közül választhatunk: rendelkezésünkre áll egy kerek, pultra ültetett mosdó (csaplyukkal vagy csaplyuk nélkül) és egy teljesen szögletes, illesztésmentesen integrált c-bonded változat. „Az egyenes vonalú bútorokon a pultra ültetett kerek mosdók nyugodt, de ugyanakkor disszonáns szimbiózist hoznak létre” – mondta Christian Werner. A disszonancia elsősorban abból adódik, hogy a kerek mosdótál kissé túlnyúlik a bútor szélén. A szögletes Vitrium mosdók, öt különböző méretben rendelhetők, amik a c-bonded technológiának köszönhetően tökéletesen illeszkednek a szögletes alsószekrényekhez.

SZÍNESÍTSD BE MINDENNAPJAIDAT: JÖNNEK AZ ÚJ DURAVIT SZÍNEK!

Christian Werner a Vitrium kollekcióhoz kapcsolódva megalkotott egy olyan vonzó színpalettát is, mellyel üde színfoltokat hozhatunk be a fürdőszobákba. A színes szaniter és bútorkoncepció a Vitrium mosdóit, a csak ezekben a színekben rendelhető szögletes fürdőszoba bútorokat az Antonio Bullo által tervezett különleges Millio wc-ket, valamint a Durasquare szabadonálló kádat érinti. A hosszas kutatómunka után összeállított színpaletta három semleges árnyalatból: Light Grey Matt, Dark Grey Matt és White Matt, valamint a három gazdag árnyalatból áll: Greenblue Matt, Parlor Blue Matt és Cinnamon Matt.