Duravit zencha - mindfullness relaxáció

Sebastian Herkner által tervezett legújabb Duravit fürdőszobai kollekció, a Zencha kiemelkedő dizájnját a japán rituálék és kézművesség ihlette. A széria különleges megjelenésű mosdótáljait minimalista bútorokkal kombinálja, így emelve ki a kerámiák megnyerő vonalvezetését.

Pihentető kikapcsolódás a duravit zencha szériával

A fürdőszoba mára az otthonok egyik legfontosabb helyiségévé vált. Egyre inkább a visszavonulás, a relaxáció, és a rituálék színterévé vált. Kiegyensúlyozott formáival, színeivel és anyagaival a Zencha minden érzékszervünket megszólítja. A Zencha design fő inspirációját, a tervező által Japánban felfedezett, valamint a helyiek által kézzel készített teáscsészék, edények adták.

Zencha forma

A mosdótál és a fürdőkád legszembetűnőbb jellemzője a lekerekített forma, melyet a kecses, kifelé ívelő élek emelnek ki. A japán teás edények ihlette Zencha mosdótálak alul enyhén gömbölyűek, majd a felső, enyhén kifelé ívelő peremhez érve finoman elkeskenyednek. A speciális DuraCeram® anyag lehetővé teszi a mosdók vékony peremének kialakítását, így kecses, organikus formák hozhatók létre. A Zencha kollekció mosdói négyzet, vagy téglalap formákban érhetők el, opcionálisan rendelhetők csaplyukpaddal, vagy anélkül. A mosdótálak a megszokott fényes fehér mellett matt antracit, matt szatén fehér és matt szatén szürke színekben elérhetők.

Sokoldalú és funkcionális: moduláris bútorelemek

Zencha kollekció bútorai moduláris kialakításúak, nyitott polcként vagy fiókos elemként is alkalmazhatjuk, push-open és önzáró technológiával. A tágas fiókoknak, és nyitott polcos elemeknek köszönhetően a bútorok tökéletesen alkalmasak a mindennapi fürdőszobai tárgyak tárolására. A bútorok olyan anyagokból készülnek, mint a fa és a texturált üveg, és nem csak rengeteg tárolóhelyet kínálnak, hanem rendkívül kellemes tapintásúak is. A szekrények egyenes vonalai kontrasztot teremtenek az organikus szaniterekkel, és kiegészíti a kollekció finom anyag- és színkoncepcióját.

A kiemelkedő bútordizájn jellemzője az elegáns keret, mely mindössze hat milliméter vastag. Ez a váz könnyen tisztítható felülettel és ujjlenyomat-mentesítő hatással rendelkezik. Színeket tekintve a bútorok kerete fehér Super Matt, Taupe Super Matt és Graphite Super Matt színekben kapható. A szekrények frontjai játékosságot kölcsönöznek az egyenes vonalaknak és számos változatban kaphatók. Míg a Natural Oak és Oak Black opciók meleg és kellemes hatást keltenek, a fehér üveg és a fekete texturált üveg bizonyos fokú érzéki eleganciát hoz a fürdőszobába. A széria része a szintén Sebastian Herkner által tervezett egyedi tükör, amely a mosdók jellegzetes kontúrját jeleníti meg. Organikus formáját egy körbefutó LED szalag hangsúlyozza, a fényt pedig a tükör alsó szélén található szenzoron keresztül kapcsolhatjuk ki és be.

Medenceszerű fürdőkádak

DuraSolid® anyagból készült, 1250 x 1250 mm méretű, négyzet alakú szabadon álló fürdőkád formája a szintén négyzet alakú mosdótálak formájából származik. Ez a 400 liter térfogatú kád lehetővé teszi a mélyebb vízben történő elmerülést és relaxálást, ezáltal pedig egy japán Onsen fürdőre emlékeztet. A kád ezenkívül még két változatban kapható, 1600 x 850 mm és 1800 x 900 mm méretekben. Ezek a kádak opcionálisan rendelhetők hidromasszázs rendszerrel is, ami tökéletesen gyengéd masszázshatást eredményez.