Caracalla konyha stúdió

Caracalla konyha

FIANDRE ACTIV, ANTIBAKTERIÁLIS BURKOLAT

A világhírű olasz gresporcelán gyártó cég, a GRANITI FIANDRE saját kutatási, és innovációs tevékenységének köszönhetően  egy olyan módszert fejlesztett ki, melynek működése jelentősen hozzájárul közvetlen környezetünk minőségének javításához.

Active Clean Air & Antibacterial Ceramic ™  egy újgenerációs kerámia, amely segít megtisztítani a levegőt, amit belélegzünk, és tisztán, egészségesen, higiénikusan tartja a fal- és a padlóburkolatot, illetve annak környezetét.

fiandre-activ4
fiandre-activ-3

Az ACTIVE ugyanis kölcsönhatásba lép a környezettel, és egészen 70%-ig lecsökkenti az olyan szennyezőanyagok mennyiségét, amit a nem kimondottan felelős gondolkodású iparosodással összefüggő tevékenységek okoznak.

Hasonló mértékben csökkenti az egyéb, olyan káros anyagok koncentrációját is,  amik például a fűtő-, légkondicionáló berendezések nem megfelelő használatának következtében keletkeznek.

E mellett hatásosak a cigarettafüst, illetve a nem környezettudatos bútorgyártás során használt festékek, oldószerek, mint pld. az aromás szénhidrogének, a benzol, és az etanol folyamatosan párolgó gőzeinek csökkentésében is.

graniti-fiandre-1
fiandre-4

Ez a hatás, a burkolatokra magas hőmérsékleten rögzülő titán dioxidnak köszönhető, ami fény (akár természetes, akár mesterséges) hatására  aktiválja azt a fotokatalízis folyamatot, ami a környezetszennyezés-ellenes és baktericid hatásért felel.

Ez a rendszer alapjaiban más, mint a már ismert nanotechnológián alapuló rendszererek bármelyike, ugyan is az ACTIVE,  az idő múltával is megtartja antibakteriális tulajdonságait, ráadásul gyártása során a Fiandre minden, az emberi egészségre és a környezetre veszélyes tényezőt kiiktatott.

Ráadásul az ACTIVE lapok nem csak beltérben használhatók, kertben, teraszokon, homlokzatokon ugyanígy “működnek”.

Egész egyszerűen taszítják a koszt, megakadályozzák az allergén anyagok a por, a szmog  megtapadását a burkolat felületén,  így gyakorlatilag vegyszerek, tisztítószerek használatára nincs is szükség, elég csupán a tiszta víz, vagy épp az eső, ami végig mossa a kültéri függőleges falakat, homlokzatokat…

Ennek a világon egyedülálló innovatív eljárásnak a környezetkímélő, öntisztító valamint antibakteriális hatását a Tile Council of North Amerika valamint a Centro Ceramica Bologna is egyöntetűen igazolta, és használatukat a lakóhelyeken túl, javasolja minden olyan környezetbe, ahol a tisztasági előírások és a higiénia követelmény:  wellness központok, szállodák, vendéglők, konditermek, gyermek intézmények, klinikák,  laboratóriumok.