Fiandre terazzo burkolat újdonságok

Napjaink egyik kedvelt burkolat trendje a terazzo és szinte nincs olyan vezető burkolat gyártó, akinek kínálatából hiányozna ez a jellegzetes burkolattípus.

A graniti fiandre il veneziano kollekciója a manufakturális terrazzo padlótechnika ihletésére született.

Ennek az irányzatnak a nyomában, az il veneziano visszahozza az ókori kézművesség csodálatos hagyományait. A fullbody, vagyis teljes keresztmetszetükben színezett burkolatok a klasszikus terrazzo burkolólapok hangsúlyos építészeti hatását eleveníti fel. Minden felület a romantika és az innováció, a klasszikus kifinomultság és az avantgárd technikai-esztétikai ötvözete.

A finom neutrális színekben megjelenő kollekció debütálását hosszas színkutatás előzte meg. Ezeknek a színeknek a kombinálásából teljesen új látásmóddal rendelkező kortárs felületek születtek, melyek tökéletesen harmonizálnak a mai, modern entereiőrdesignnal.

Az Il Veneziano burkolólapok évtizedeken át megtartják minden esztétikai és fizikai tulajdonságukat. A lapok természetes, vagy kétszer csiszolt felülettel 10 milliméter vastagságban, öt méretben és 6 színárnyalatban készülnek.

Egyedi kérésre kaphatók antibakteriális, vírusellenes, szennyezésgátló és öntisztító felületekkel is.

Ezeknek az un. aktív felületeknek köszönhetően a kollekció kiváltságos helyzetbe került a közeljövő építészetében.

A színes greslapok a sokoldalú, kreatív tervezés jövőjét nyitották meg mind a magán- , mind a project kivitelezések körében. Ebben az összefüggésben az Il Veneziano teljes szabadságot ad a színek és méretek testreszabására a változó stíluskövetelményeknek megfelelően.

Az alapszínek és a szemcse-részecskék sokfélesége, valamint a formátum variációi teljes mértékben arra ösztönzik a tervezőket, hogy a kerámia burkolólapokat kifinomult és sikeres közeggé tegye a művészi kifejezés számára.

Az Il Veneziano kortárs projectekbe illesztése nem más, mint egy fényűző tisztelgés a velencei lagúnákra néző 15. századi paloták előtt, ahonnan ezek az értékes kézműves burkolatok és interpretációik észrevétlenül eljutottak az örökkévalóságig.