Caracalla konyha stúdió

Caracalla konyha

Hammam és szauna design

Bár még tart a nyár, de csupán néhány nap és szeptembert írunk. Innentől kezdve pedig viszavonhatatlanul a hűvös, hideg esős, havas időjárás  felé haladunk, amikor is fókuszba kerülnek – többek közt – a szaunák és hammamok áldásos hatásai. Az arab és török nyelvben  HAMAM-nak nevezi az épített (köz)fürdőket, melyek elválaszthatatlan részei  napjain wellness szállodáinak, de mára már egyre népszerűbb home wellness designnak is.

Már maga a szó is misztikus, rejtélyes hangzású pedig jelentése nem más, mint: forró, ahol melegek a falak, ülések, és a padló is, de ennek ellenére a helyiségben nincs vastag  pára.

A GLASS 1989 professzionális kialakítású és megjelenésű termékei kimagaslón perfect módon kapcsolják össze a higiéniai és funkcionális szempontokat, így hozva létre kompromisszum mentes megoldásokat az igényes home wellness szerelmeseinek számára.

Az olasz brand és a designer Meneghello Paolelli Associati együttműködéséből született  “ChillOut”  egyesíti a szauna és a hammam funkcióit és előnyeit. Igen, nem félreértés, a design mindkét funkciót egymás mellé rakja össze,  egyetlen egységben.

Úgy néz ki, mint egy standard előre gyártott kabin, ami harmonikussá teszi  a kabin méreteit és anyagok közötti kapcsolatot. A kabin egyik fele a fával berendezett a szaunáról, míg a másik a betonszerű tulajdonságokkal rendelkező hammamról szól. A szauna és a hammam falainak színei kontrasztosak a hátsó falakkal, így teremtve minden alkalommal új perspektívát.  Az első üvegfalakon át akadálytalan akadálytalan a belétés a belső részbe, így elegánsan illeszthetők a ultramodern otthonok minimalista designjához.

A Meneghello Paolelli Associati által tervezett multifunkcionális kabin világítási rendszerét takaró mennyezet is fontos szerepet játszik a a látvány és az arányok kiegyensúlyozásában. A kabin ülései modulárisak,  így a minden eegyes esetben az igényekhez igazodva, a lehető legtermészetesebb módon illeszthetők környezetükbe. A belső tereket úgy tervezték, hogy azok mintegy körbeöleljék a testet, egy nyugodt,  védelmező kuckó érzetét közvetítve, míg az anyagok és a színek elegáns kombinációi  harmóniát teremtenek a a különböző funcionalitású részek közt.

caracalla-furdoszoba-glass1989-hammam-8
caracalla-furdoszoba-glass1989-hammam-3
caracalla-furdoszoba-glass1989-hammam

Azonban nem csak ilyen kombinált variánst választhatunk, a GLASS 1989 kínálatában számos további luxus kialakítású welllness kabinnal, vagy épp üvegfallal/ajtóval találkozunk, attól függően mire van igényünk és mekkora hely áll rendelkezésünkre.

caracalla-furdoszoba-glass1989-hammam-4
Archiexpo
caracalla-furdoszoba-glass1989-hammam-6