Laufen ilbagnoalessi - a megújult klasszikus

A technológiai kutatásoknak és az alapanyagok folyamatos fejlődésének köszönhetően a Laufen ikonikus ILBAGNOALESSI kollekciója megújult megjelenéssel tér vissza! Az ILBAGNOALESSI 20 évvel ezelőtti megjelenésekor a fürdőszobadizájn egy teljesen új vonalát képviselte: a kollekció puha formáival szinte szoborszerű, organikus karaktert kölcsönzött a fürdőszobai berendezéseknek. Az egyik leginnovatívabb fürdőszobai család esztétikáját kezdettől fogva erős és utánozhatatlan formák jellemezték, melyek a természetből táplálkoztak: a víz által létrehozott, tökéletesre csiszolt fehér kőtömbökből. Most, 20 évvel később a kollekció tervezője, Stefano Giovannoni ismét megújította és finoman átformálta a Laufen legsikeresebb high-end fürdőszoba családját, az ILBAGNOALESSI kollekciót.

Könnyed formák

A Laufen Saphirkeramik technológiája lehetővé tette új mosdók tervezését, melyek az ILBAGNOALESSI megszokott puha, kerekded és fluid formáit emelik egy szinte súlytalan szintre. A Saphirkeramik vékony természetének köszönhetően olyan merész vonalak kialakítása került előtérbe, melyek kialakítására 20 évvel ezelőtt nem volt lehetőség. A tervező ezzel a különleges kerámiaanyaggal kísérletezve különböző méretű, lekerekített élű mosdókat tervezett, a mosdókat az elvékonyított széleknek köszönhetően könnyedebbé varázsolva, így hangsúlyozva a termékcsalád organikus megjelenését.

A kollekció frissítéhez természetesen hozzátartozott az ikonikussá vált TUNA szabadonálló mosdó újraértelmezése is. A Tuna organikus, de tömbszerű megjelenése szintén a Saphirkeramik technológiának köszönhetően könnyedebbé, karcsúbbá vált, így hangsúlyozva időtálló, különleges formáját. Stefano Giovannoni egy új, szabadon álló, Sentec anyagból készült kádat is tervezett a megújult ILBAGNOALESSI sorozathoz, mely természetesen – az aktuális trendeknek megfelelően – kívül színes változatban is rendelhető.

Új kerámia színek

A kollekció fontos jellemzője, hogy az egyre színesedő kerámiatrendeket követve a megújult ILBAGNOALESSI széria elemeihez (beleértve a wc-t és bidét is) a fényes fehéren kívül háromféle színvariáció társulmatt fehér, matt fekete és egy kifejezetten a szériához kapcsolódó matt kávé szín. A harmonikus fürdőszobai design érdekében a szabadon álló fürdőkád külső felületét természetesen szintén kérhetjük matt fekete vagy matt kávé színekben. Ezek a matt felületek igazán modern megjelenést kölcsönöznek a széria valamennyi elemének, és remekül illeszkednek a megújult ILBAGNOALESSI bútorkollekcióhoz is.

Új innovatív bútorok

A megújult ILBAGNOALESSI kollekció olyan fürdőszobabútorokat kínál, melyek a legújabb fejlesztésű, kiváló minőségű anyagokat használják fel. A szekrények négyzetes vonalai a fogantyú nélküli, 45°-os élképzésű fiókokkal esztétikailag és funkcionálisan is új szintre emelik az ILBAGNOALESSI modern vonalait. Új fafajták, és meleg tónusú laminált anyagok közül választhatunk a bútorkollekcióban, melyhez egy több mint 30 árnyalatot felvonultató multicolor színpaletta, valamint három fémes felület (úgymint réz, titán és arany) is csatlakozik, így a széria szekrényei óriási lehetőségeket hordoznak magukban.