Laufen - klasszikus újragondolva

A LAUFENNEL együttműködve MARCEL WANDERS létrehozott egy csodálatos fürdőszobai koncepciót – a kortárs fürdőszobai porcelánok és bútorok teljes gyűjteményét, melyek egy különlegesen szép, újragondolt klasszikus színvonalat képviselnek. Az elegáns és magával ragadó, innovatív zafír kerámia mosdók, munkalapok, fürdőkádak és fürdőszobai bútorok gyönyörűen kombinálhatók a különböző nemes fákkal, gyönyörű fém csaptelepekkel és a csillogó tükrökkel.

A gyűjtemény sokoldalú koncepciójában a bohém íz tökéletesen keveredik a kozmopolita városképpel, ezzel is utalva – a klasszikus mellett – napjaink másik kedvelt stílusára, az eklektikára.

A téma újraértelmezése kortárs köntösben, egy elegáns és nagyon időszerű gyűjtemény születéséhez vezetett. Anélkül hogy figyelmen kívül hagyta volna a kortárs igényeket és ízlést, az embert visszahelyezte a tervezés középpontjába, ezzel mintegy ikonikussá alakítva a New Classics fényűző formavilágát.

A különféle mosdók, fürdőkádak, wc-k, valamint a hozzájuk tartozó bútordarabok  közt a Marcel Wanders egyfajta romantikus életérzést teljesített ki,  melyben ambivalens módon állította szembe pl. a klasszikusan formált diófa lábakat, modern vonalakkal és monokróm színpalettával.

Az, amit ebben a gyűjteményben faragtunk, költőI élmény – mondta wanders…

A tulipán alakú, gyengéden kifelé ívelő peremek, mint finom, érzéki érintések jellemzik a kerámiákat, melyek a szaniterek és a kádak mellett a kiegészítők, a falra szerelhető wc-kefetartók vagy az ovális tükör megvilágított, kerámia keretében is tetten érhetők.

A gyűjtemény kortárs látványának erősítése érdekében a gyönyörű tölgy részletek – mosdó konzolok, kádlábak, bútorok – égetett fekete, vagy palaszürke színre festve adnak finom vizuális aláfestést a NEW CLASSIC kecses designjának, melyeket élőben már bemutatótermünkben is megtekinthettek.