Quintessenza fargblock - színek kavalkádja

Quintessenza Ceramiche Bolognában, a 2022-es Cersaie-on mutatta be legújabb szériáját, a Färgblock színes burkolat kollekciót. A Färgblock egy élénk, sokoldalú és rendkívül tetszetős, modern kollekció létrehozásának vágyából született. A Färgblock – angolul color block – egy olyan végtelen kombinációs lehetőségekkel és üde színekkel teli burkolat széria, amilyennel ritkán találkozhatunk a burkolatgyártók szortimentje között válogatva.

A széria lélegzetelállító színpalettája a gyár Tekla Evelina Severin designerrel és színszakértővel való szoros együttműködése nyomán jött létre. Tekla tapasztalatának és rendkívüli színdinamikai érzékének köszönhetően a Färgblock egy élettel és lehetőségekkel teli Quintessenza széria lett.

A szín soha nem abszolút, mindig relatív, és az határozza meg, amit mellé teszel.

Färgblock – a színek kavalkádja

A színpaletta megalkotásánál a tervező több forrásból is ihletet merített: világ körüli utazások során látott képek, történelmi helyszínek melyek nosztalgikus hangulatot árasztanak magukból, vagy természeti tájak, ahol a fény folyamatosan változó színárnyalatokat hoz létre a napszakoknak megfelelően.
A játékos színhatásoknak, kontrasztoknak és tónus-harmóniáknak köszönhetően a Färgblock rendkívül sokoldalú, maximális kifejezési szabadságot kínál. A széria 5×10 cm-es formátumban vonultat fel 12 elképesztően élénk színt a púderrózsaszíntől, a mustár – és narancssárgán, égkéken és óceánkéken át egészen a menta – és smaragdzöldig.

Kombinációs lehetőségek tárháza

A széles színválaszték erőteljes, és modern esztétikai hatást nyújt, a színek remekül kombinálhatók egymással akár kontrasztos összehatást, vagy tone in tone megjelenést szeretnénk létrehozni. A kollekció elemei alapvetően falon történő felhasználást biztosítanak, amihez padlóburkolatként a Quintessenza szériái közül például a geometriai mintázatú Oltre kollekció tökéletesen párosítható. Fontos kihangsúlyozni, hogy a Färgblock burkolatok felhasználásánál a fugaszínek is fontos kifejezési eszközzé válnak, ez által még több lehetőséget kínálva a belsőépítészek számára.